dungelmann-1.jpg
dungelmann-1.jpg

Slagerij Dungelmann


"een eeuwenoude culinaire traditie"

SCROLL DOWN

Slagerij Dungelmann


"een eeuwenoude culinaire traditie"

Wie Dungelmann zegt, heeft het niet zomaar over een slagerij, maar over een culinair begrip.

Een bekende naam voor fijnproevers in Den Haag en omgeving. Al eeuwenlang is onze charcuterie en traiteur onlosmakelijk verbonden met de hofstad en nog steeds kunt u terecht voor fijne vleeswaren en topkwaliteit vlees, maar ook voor luxe belegde broodjes en heerlijke huisgemaakte maaltijden.

Dungelmann dankt haar succes niet alleen aan de constante kwaliteit van haar producten maar zeker ook het feit dat de klant bij ons echt cliënt is en kan rekenen op een haast ouderwetse service. Bovendien is Dungelmann bij jong en oud en van minister tot stratenmaker beroemd om twee oer-Hollandse lekkernijen: het balletje gehakt en de croquet(ten).

De traditionele rundvleeskroket en de ambachtelijke van verse room en roomboter bereide "Nieuwe Dungelmann Croquet".

De ruime keuze uit nationaal en internationaal kwaliteitsvlees is wat Dungelmann onderscheidt van andere slagers. En ook in haar vleeswaren toont zij zich een ware wereldreiziger. Van prachtige Italiaanse hammen, de enige echte Duitse berliner, tot aan heerlijke huisgebraden Hollandse rosbief, entrecote en ga zo maar door. Boodschappen doen bij Dungelmann is een ware ontdekkingsreis.

Voor wie even geen tijd heeft om zelf in de keuken te staan bereidt Dungelmann dagelijks de meest heerlijke verse maaltijden voor u. Van traditionele stampotten tot heerlijke vleesgerechten.

Ook voor een uitgebreide wildkaart, van klein gevogelte tot aan prachtige reefilet bent u bij Dungelmann van harte welkom. Tevens geven wij uiteraard graag advies en tips voor de bereiding van onze producten.

En dat al sinds 1861.

Geschiedenis


Geschiedenis


In 1861 begon de heer P.G. Dungelmann een slagerij in een van de meest chique winkelstraten van de Haagse binnenstad.

De oude bakfiets voor de deur herinnert nog aan vroegere tijden, waarin kwaliteit en service hoog in het vaandel stonden. Diezelfde kwaliteit en service staat bij ons vandaag de dag nog steeds zeer hoog in het vaandel. 

's-Gravenhage- regeringsstad en zetel van vele ambassades- stond toen al bekend om haar geheel eigen publiek waar het ging om culinaire tradities. Onze langst komende clientèle zullen zich waarschijnlijk nog goed het befaamde nierbroodje kunnen herinneren. Helaas heeft deze ouderwetse lekkernij terrein verloren aan haar twee eveneens oer Hollandse concurrenten te weten, het balletje gehakt en de croquet.

Al sinds de begin vijftigerjaren komen bij Dungelmann mensen van alle rangen en standen ons beroemde klassieke kroketje nuttigen. Zeker omdat het vroeger voor de chique Hagenaar "not done" was om ergens in een snackbar een kroketje te eten was Dungelmann bij uitstek "the place to be". En nog steeds komt men van heinde en verre even een kroketje happen wanneer zij in het "Haagsche" zijn. 

De traditionele kroket, ook wel de klassieke Dungelmann kroket genaamd is bereid van eersteklas rundvlees en smaakt zoals oma hem vroeger maakte. 
In 2001 kreeg deze gezelschap van de "nieuwe Dungelmann croquet". Deze laatste is bereid met verse room en roomboter en valt meer onder de noemer van de twee andere befaamde croquetten; een heerlijke romige vulling in een krokant jasje. 

In 2011 viert Dungelmann haar 150 jarig bestaan, iets waar wij bijzonder trots op zijn. Maar uiteraard zonder onze trouwe culinaire fans zouden wij dit niet hebben kunnen verwezenlijken. Wij hopen dan ook samen met u nog vele jaren te mogen genieten van alle culinaire geneugten des levens.